...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Şubat 2013 Perşembe

.:Tim Buckley-1967-Goodbye And Hello:.


Phantasmagoria in Two by Tim Buckley on Grooveshark

1. No Man Can Find The War
2. Carnival Song
3. Pleasant Street
4. Hallucinations
5. I Never Asked To Be Your Mountain
6. Once I Was
7. Phantasmagoria In Two
8. Knight-errant
9. Goodbye And Hello
10. Morning Glory





albüm / sanatçı bilgisi



Benim için hayatımda çok önemli bir yerde tuttuğum Tim Buckley'i sanırım en iyi bu özel günde aktarabilirdim. Tim Buckley yaşadığı dönemde gerçekten hemen her genç kızın, kadının gönlünü feth etmiş ender sanatçılardan biridir. Sevgililer günü gibi özel bir günde neredeyse tüm genç kızların sevgilisi olmuş ve bence olmaya da devam eden sanatçıyı bu günde aynı zamanda anmak ta istiyorum.

çünkü;

14 şubat 1947 yılında dünyaya gelmiş olan bu Amerikalı şarkıcı ve müzisyen çoğunlukla halk müziğine yönelik çalışmaları olmasına rağmen jazz, psychedelia, funk, soul, blues avant-garde tarzı müzikleri de kendi bakış açısıyla harmanlayarak müziğinde kullanmasıyla ünlenmiş Amerika'lı dev bir sanatçıdır.

Ne yazık ki çok erken bir yaşta-28 yaşında-aramızdan ayrıldığında pek çok güzel eserde imzasını bırakmıştır. Kendine özgü sesiyle mükemmel bir şarkıcıdır aynı zamanda. Tim Buckley'in bu çok sesli müzik yaşantısında ailesinden gelen genlerin de etken olduğunu ortaya koymalıyız. İtalyan-İrlanda göçmeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğinde bu ülkelere ait tınılarla büyüdüğü bir gerçektir. Aynı zamanda koyu bir Miles Davis hayranı olan annesinin katkılarını da unutmamak gerekir.

1956 yılında ailesinin Güney Kalifornia Bell Gardens'a taşınmasıyla ciddi anlamda müzik hayatının başladığını da eklemem gerekiyor. Önce büyükannesinin Frank Sinatra, Miles Davis, Judy Garland, Bessie Smith ve Billie Holiday gibi sanatçıların müziklerini tanıttığı-dinlettiği bir süreçten geçen Tim'in, sonrasında annesi sayesinde Johnny Cash gibi büyük bir sanatçıyı da hayatına sokmasıyla müzik hayatı başlamış oldu. O sıralar 13 yaşlarında olan Tim artık kendi kendine Banjo çalmayı öğrenerek kendi çapında müzik yapmaya başladı.






Gerçekten sesindeki farklı tını onu müzik hayatındaki en yüksek yere getirirken onun aynı zamanda çok iyi söz yazarı olduğunu da atlamamak gerekiyor. Sadece bir yorumcu olarak değil aynı zamanda müziğine söz ve beste olarak katkısı olan sanatçının müzik dünyasına yine kendisi kadar değerli müzisyen oğlu Jeff Buckley'i de getirmiş olması benim için ayrı bir katkıdır. Baba-oğul Buckley'ler uzun zaman yerleri doldurulamayacak müzisyenler olarak müzik dünyasındaki yerlerini çoktan almışlardır.

28 yaş gibi erken bir yaşta aramızdan ayrılan Tim Buckley'in, oğlu Jeff Buckley'de ne yazık ki babasıyla aynı sonu paylaşarak o da erken bir yaşta bu dünyayı terketmiştir. Oğul Jeff Buckley'in adı da müzik tarihine altın harflerle yazılıdır. Erken yaşta aramızdan ayrılmış olmasına rağmen sayısız eserleriyle  hala aramızda yaşamaktadır.



diğer albümler




stüdyo albümleri

-1966-Tim Buckley
-1967-Goodbye and Hello
-1969-Happy Sad
-1969-Blue Afternoon
-1970-Lorca
-1970-Starsailor
-1972-Greetings from L.A.
-1973-Sefronia
-1974-Look at the Fool

konser albümleri

-1990-Dream Letter: Live in London 1968
-1991-Peel Sessions
-1994-Live at the Troubadour 1969
-1995-Honeyman: Live 1973
-1999-Once I Was
-2000-Copenhagen Tapes
-2009-Live at the Folklore Center 1967



toplama albümleri


-1978-The Late Great Tim Buckley
-1983-The Best of Tim Buckley
-1994-Morning Glory
-1999-Works in Progress
-2001-The Dream Belongs to Me: Rare and Unreleased 1968–1973
-2001-Morning Glory: The Tim Buckley Anthology
-2001-Tim Buckley/Goodbye and Hello-2 Albums
-2005-Take 2: Greetings from L.A./Tim Buckley
-2011-Tim Buckley (2011) Rhino Handmade-2 Albums
-2011-Starsailor: The Anthology-Double CD



diğer albümler (LP-DVD)


-1999-Thin Wires In The Voice
-2000-Sing a Song for You: Tribute to Tim Buckley
-2005-Dream Brother: The Songs of Tim and Jeff Buckley
-2007-Tim Buckley: My Fleeting House-DVD

hakkında yazılan kitaplar

-1997-Once He Was:The Tim Buckley Story-Paul.Barrera
-2001-Dream Brother-David Browne
-2002-Blue Melody:Tim Buckley Remembered-Lee Underwood

web sayfası


2 yorum:

cumcum dedi ki...

dünya müzik tarihinin en iyi albümlerinden biri, mithiş bir ses, müthiş bir müzikal alt yapı, bu albümü neden paylaşmadığını hep merak ederdim, sonunda paylaştın, bende rahatladım...

sudaay dedi ki...

kubaba 2 kişi tarafından hazırlanmaktadır..Genellikle referans isimlerin olduğu bir müzik sitesi olsun istedik..Bu isimlere uyacak bizden isimlere de yer verdik ama MÜYAP kuralları yürürlükte olduğu için daha çok kendi beğendiğimiz parçaları derleme bir albüm yaparak koyduk sırf ismi burada geçsin diye..Cem Karaca, Fikret Kızılok, Derya Köroğlu,Murat Öztürk, Munip Utandı, Tayfun Erdem vb. gibi..sizin dediğiniz albümler için başka sitelere bakmanız gerekiyor yani..

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..