...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

14 Temmuz 2011 Perşembe

.:Jakszyk-Fripp and Collings-2011-A Scarcity of Miracles:.





1. A Scarcity Of Miracles
2. The Price We Pay
3. Secrets
4.This House
5. The Other Man
6. The Light Of Day


albüm bilgisi

King Crimson 1969 yılında gitarist Robert Fripp ve baterist Michael Giles tarafından kurulan İngiliz jazz, new wave, hard rock, folk etkileşimli progresif rock topluluğudur.

İlk kurulduğu andan itibaren üye sayılarında sürekli bir değişme gördüğümüz bu İngiliz grup gerçekten müzik tarihinin en kaliteli gruplarından biridir.

Onların en çok "epitaph" şarkısıyla sevdik ve unutulmazlar arasına bu parçayı yerleştirdik.



Zaman zaman ortadan kaybolan ve bir anda tekrar ortaya çıkan grup gitarist Robert Fripp'in söylediği gibi "King Crimson var olmaya ihtiyaç duyduğunda var olan bir gruptur". Doğal olarak her ortaya çıkışında müzikal anlamda farklılıklar gördüğümüz gibi, üyeleriyle de değişim gösteren bu grup benim için en etkileyici gruplardan biridir.

Grubun üyeleriyle ilgili detayları öğrenmek isterseniz tıklayabilirsiniz;

üyeler

Bu sebeple King Crimson'ı detaylı olarak anlatmak gerçekten zor bir şeydir. Her albümüyle farklı farklı ele alarak yorumlamak gerekir.

Bu albüm ise grubun 2011 yılında çıkardığı en son albümdür. Doğal olarak bir King Crimson hayranı olarak büyük bir keyifle uzun zamandır bu albümü didik didik edercesine dinlemekteyim ve şimdi de paylaşma zamanı diyorum.

stüdyo albümleri

1969-In the Court of the Crimson King
1970-In the Wake of Poseidon
1970-Lizard
1971-Islands
1973-Larks' Tongues in Aspic
1974-Starless and Bible Black
1974-Red
1981-Discipline
1982-Beat
1984-Three of a Perfect Pair
1995-THRAK
2000-The ConstruKction of Light
2003-The Power to Believe



web sayfası

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..